ANAP
ANAP
ANAP
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ONOARE - DEMNITATE - TRAI DECENT!
 
AcasaAcasa  PortalPortal  GalerieGalerie  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» COMUNICAT COMITETUL DIRECTOR
Strategia puterii Icon_minitime1Dum 21 Ian 2024 - 18:37 Scris de Adrian

» Reconvocare Adunare Generală ANAP 2022
Strategia puterii Icon_minitime1Lun 16 Mai 2022 - 8:22 Scris de Adrian

» Convocare Adunare Generală
Strategia puterii Icon_minitime1Dum 1 Mai 2022 - 0:17 Scris de Adrian

» S-a stins Carol MĂRCUȚEANU
Strategia puterii Icon_minitime1Vin 11 Mar 2022 - 9:21 Scris de Adrian

» Apel la solidaritate!
Strategia puterii Icon_minitime1Joi 10 Mar 2022 - 22:52 Scris de Adrian

» S-a stins Constantin POPESCU
Strategia puterii Icon_minitime1Joi 10 Mar 2022 - 0:19 Scris de Adrian

» Recalculare punctaj
Strategia puterii Icon_minitime1Joi 10 Feb 2022 - 18:56 Scris de Adrian

» Sărbători binecuvântate!
Strategia puterii Icon_minitime1Vin 24 Dec 2021 - 16:18 Scris de Adrian

» S-a stins Gheorghe STĂNCULESCU
Strategia puterii Icon_minitime1Mier 15 Dec 2021 - 23:00 Scris de Adrian

» Program sediu ANAP
Strategia puterii Icon_minitime1Mar 14 Dec 2021 - 10:57 Scris de Adrian

Galerie
Strategia puterii Empty
Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendarCalendar

 

 Strategia puterii

In jos 
5 participanți
AutorMesaj
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Strategia puterii   Strategia puterii Icon_minitime1Sam 22 Ian 2011 - 14:08

Un fragment dintr-un articol publicat sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 12:00 pe Ziare.com de Iulian Leca
Un plan diabolic al Guvernului

Planul Guvernului a fost aproape genial. Toata presa a cazut in capcana lui. Corul de bocete si jelanie de mila pensionarilor, care au ramas,
temporar - dupa toate asigurarile oficiale, cu "doar" 2.000-3.000 de lei, dintr-o pensie de 4.000-5.000 lei sau chiar mai mult, care ruleaza
neincetat in presa de doua saptamani a scos la iveala TOATE cazurile pentru care ei merita sa fie urati.

Presa a facut fara sa vrea jocul Guvernului si a cazut in plasa intinsa abil de o minte perversa. Oricine ar fi stiut ca presa abia asteapta noi taieri ca sa isi faca din ele noul cult pentru doua, trei saptamani. Cine a gandit-o a fost un mare meserias. A anticipat foarte usor ca astfel presa nu va inceta pana nu va prezenta toate pensiile taiate. Iar toate care au fost taiate sunt excelente motive de invidie si dusmanie de clasa.

De aici incolo, Guvernul a mai castigat un respiro, unele categorii sociale se simt razbunate, altele se dezbina si isi impart parerile, iar altii se vor bucura si vor privi cu blandete catre Putere cand isi vor primi, din nou, pensiile cu aceeasi valoare sau chiar putin mai mari.

Aceasta tehnica de manipulare totala nu putea veni, insa, decat din partea unui Executiv a carui grija si unica sarcina este doar sa distorsioneze si sa distruga realitati, nu sa creeze.

Cititi intregul articol:
http://www.ziare.com/basescu/emil-boc/un-plan-diabolic-al-guvernului-1070337?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=&utm_campaign=newsletter_25464
Sus In jos
Oprisiu




Mesaje : 68
Data de inscriere : 04/07/2010

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Re: Strategia puterii   Strategia puterii Icon_minitime1Mier 26 Ian 2011 - 17:37

" Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei... Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoti improvizati astazi in moralisti, ministri care s-au vandut o viata intreaga, deputati contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala "

Octavian Goga
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Două pensii   Strategia puterii Icon_minitime1Joi 3 Feb 2011 - 17:07

Sursa: http://www.ziuaveche.ro/opinie/doua-pensii-18486.html
Scris de Ion Petrescu 02.02.2011

Citat :
Ei bine, stimate cititor, al acestor insignifiante rânduri-gânduri, umilul scrib al cuvintelor care urmează, vânturate în colbul nimicniciei vremurilor pe care le trăim, este beneficiarul a două pensii…militare! Ambele sosite în aceeaşi zi.
Incredibil, dar adevărat.
Prima este datată 31.12.2010 şi îmi aducea la cunoştinţă că voi beneficia – în urma recalculării pensiilor militare, în baza Legii 119/2010 -, de 39,54% din cuantumul iniţial al venitului lunar, asigurat mie, ca rezervist, până în decembrie 2010.
A doua, sosită în aceeaşi zi, cu acelaşi număr, dar datată 12 ianuarie 2011, mă informa că „examinând actele din dosarul de pensionare cu mandatul nr…. se constată următoarele”, adică un cuantum total diferit, respectiv 92,56% din pensia lunii decembrie!
Măi să fie! Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie?
Păi nu am avut eu ocazia să fiu partener de dialog, în acelaşi studiou, al postului TV Antena 3, cu onorabilul Marian Sîrbu, liderul aparent al uniunii refugiaţiaţilor, din partidele de opoziţie, la coaliţia de guvernământ, şi acesta se grăbea să îmi spună că am primit în ianuarie pensia mică – la nivelul de 39,54% – pentru că, vezi Doamne, nu aveam stagiul complet?

Eu unul trecând în rezervă la 53 de ani, în condiţiile când aveam ani buni echivalaţi cu câte 1,5 ani de muncă, ca urmare a dificultăţilor profesionale asumate conştient în acea perioadă.

Şi atunci? De unde vine minunea?

Păi de la o practică, neoficială, de identificare a celor care, prin intermediul Internetului, sau al apariţiilor publice, la posturi de televiziune şi radio, condamnă modalitatea abuzivă, discreţionară, a actualului regim politic, de a recalcula pensiile militare.

Acestora li se recalculează rapid, cu prioritate, cuantumul aproximativ al noii pensii, fie pentru a-i determina să tacă, fie pentru a putea fi contracaraţi telefonic, de acelaşi atemporal purtător de cuvânt, care ar fi menit să le condamne public ipocrizia, spre satisfacţia menestrelului apărării, mister Gabriel Oprea!

Vestea proastă pentru iniţiatorii acestei loterii speciale, pentru anumiţi pensionari militari?

Nu mi-au luat în calcul 8 ani şi 9 luni, pentru care sunt sesizate oficial două instituţii de referinţă ale statului – Serviciul Istoric al Armatei şi Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – care are arhiva fostului Comandament al Trupelor de Grăniceri.

Şi uite aşa, Comisia de Contestaţii a Deciziilor de Pensie va fi obligată să îmi mai recalculeze pensia, de două ori…

Motiv pentru aplaudacii lui Gabriel Oprea şi suita lui de Caţavenci, de a afirma că datele prezentate de mine nu fac decât să confirme grija acestui partid-brichetă pentru pensionarii militari. Cei aleşi să meargă ca berbecii, nu la tăiere, ci la votare, unde musai să consolideze fotoliile actualilor guvernanţi.

Ei bine, o minune similară nu s-a produs cu camarazii care nu şi-au exprimat, în presă, la radio şi televizor dezgustul pentru degradarea condiţiei lor umane, din ordin politic.

Până la acest moment, din viaţa mea, receptasem deja reuşita puterii de a rupe, tacit, majoritatea covârşitoare a subofiţerilor, ofiţerilor şi generalilor – prin recalculări…pozitive – de colegii cu pensii mutilate abuziv.

Acum m-am convins de perfidia unei puteri căreia a început să i se facă frică şi de vocile care nu fac decât să exprime adevărul.

Şi nu ia decât măsuri favorabile propriilor formaţiuni politice, exploatabile, pe plan propagandistic, la următoarea campanie electorală.

Între cele „Două lozuri”, ale lui Lefter Popescu, şi cele „Două pensii” ale mele este o diferenţă ca între Ion Luca Caragiale şi Gabriel Oprea.

În defavoarea cui? Ştiţi dumneavoastră.

Face parte din strategia aplicata inca din antichitate: "Divide et impera".
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Emil Boc poate fi viitor judecator la CEDO   Strategia puterii Icon_minitime1Mier 9 Mar 2011 - 20:40

PDL - Emil Boc s-ar retrage judecător la CEDO
http://www.pesurse.com/#/2011/3/6/brf-pdl---emil-boc-s-ar-retrage-judector-la-cedo.html

Citat :
Aud că premierul Emil Boc ar cam vrea să reprezinte România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Mandatul actualului reprezentant al României la CEDO, profesorul Corneliu Bârsan expiră în curând şi nu mai are voie la încă un mandat deoarece a acumulat până acum două mandate consecutive.

Cel mai probabil Emil Boc ar urma să se retragă din fruntea Guvernului după Convenţia Naţională a PDL.E chiar apoape de momentul în care România trebuie să numească un nou judecător la CEDO. Există o singură problemă dacă zvonul se confirmă - Emil Boc nu ar fi singurul care şi-ar dori postul - Gura târgului spune că doamna Motoc face lobby în toate zonele politice decidente de la Bucureşti şi nu numai pentru a fi următorul reprezentant al României la CEDO. Evident că în acţiunea de lobby este implicat şi soţul doamnei judecător - reprezentantul României la UE, Mihnea Motoc.

Va obtine si sprijinul presedintelui. Poate sa forteze mana presedintelui, amenintandu-l ca altfel ramane in continuate prim-ministru si presedinte PD-L.
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Oficial, ne merge bine!   Strategia puterii Icon_minitime1Lun 2 Mai 2011 - 13:22

Oficial, ne merge bine. Cu deficitul stăm mai rău

Năravul raportărilor triumfaliste nu a dispărut odată cu Revoluţia din 1989. S-a schimbat doar autoritatea centralizatoare: Comisia de planificare centrală a fost înlocuită de Eurostat.
Trebuie să clarificăm cine are dreptate, Banca Naţională sau Institutul Naţional de Statistică, a fost reacţia stupefiantă a ministrului finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, la anunţul că Eurostat are rezerve în privinţa calităţii datelor raportate de România. Deşi a fost principala instituţie ce a beneficiat de pe urma acestor raportări, Guvernul României se spală pe mâini şi aruncă vina pe umerii altora. Ca şi cum deficitul bugetar ar fi fost realizat de altcineva. Mai grav este însă că, în urma revizuirilor, datoria publică a României va depăşi mai mult ca sigur 40% din PIB încă din acest an.

Toate-s vechi şi nouă-s toate
Suspiciunile CE nu sunt noi. La baza lor stă populismul guvernanţilor, care de teama pierderii de voturi şi din­tr-un naţionalism desuet refuză să renunţe la implicarea statului în eco­nomie. În loc să fie privatizate, companiile de stat sunt folosite fie pe post de adevărate vaci de muls de către cli­enţii politici care le căpuşează, fie pentru mituirea electoratului cu diferite „gratuităţi” şi „reduceri”

722 de campioni naţionali cu datorii de 21,5 miliarde

Cititi intregul articol pe adresa:
http://www.sfin.ro/articol_23106/oficial_ne_merge_bine__cu_deficitul_stam_mai_rau.html
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: M A. N. publica listele cu pensiile recalculate   Strategia puterii Icon_minitime1Lun 13 Iun 2011 - 13:37

http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/esti-pensionar-militar-vezi-ce-pensie-vei-primi-dupa-recalculare

Ministerul Apărării a făcut publice listele cu pensiile militare recalculate. Potrivit ministrului Apărării, 90,2% din pensii sunt mai mari. Diferenţa va fi plătită din 2012. Pensionarii vor primi banii retroactiv.
Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a prezentat, ieri, rezultatele procesului de revizuire a pensiilor militare. Astfel, de la 1 ianuarie 2012, toţi pensionarii militari îşi vor primi pensiile revizuite.
"Deciziile de revizuire se vor emite în intervalul 1 noiembrie - 31 decembrie 2011, astfel încât la 1 ianuarie 2012 toţi pensionarii militari să primească pensiile revizuite. OUG 1 pe 2011 prevede teremenele în care se fac regularizările şi primirea drepturilor retroactive. Vă asigur că toate termenele vor fi respectate. La 1 iunie 2011, erau în evidenţă 77.078 pensionari şi beneficiari de indemnizaţii ai MApN. Dintre aceştia, 193 au fost exceptaţi de la revizuirea pensiilor. este vorba de magistraţi militari şi de persoanele beneficiare de pensii de invaliditate şi de urmaş. Astăzi putem să dăm o veste bună pensionarilor militari şi putem demonstra, cu cifre şi date concrete, faptul că angajamentul pe care mi l-am asumat a fost dus la bun sfârşit. Au fost procesate şi revizuite 76.885 de pensii", a spus Oprea. Ministrul a precizat că 90,2% din totalul pensiilor revizuite au crescut.
"Nicio pensie militară mai mică de 3.000 de lei, în condiţiile unei cariere complete, nu a fost diminuată. Mai mult, în urma revizuirii, absolut toate aceste pensii au crescut. Pentru 96% dintre pensionarii cu o carieră incompletă, care primeau o pensie de până la 3.000 de lei, pensiile au crescut de asemenea. Pentru 85% dintre pensionarii cu o carieră completă şi cu o pensie de peste 3.000 de lei, pensiile au crescut. Există şi cazuri în care pensiile îşi păstrează cuantumul după revizuire", a mai spus Oprea.
Consultati mai jos cele aproape 1500 pagini cu pensiile militare:
http://media.realitatea.ro/multimedia/other/201106/20110609_184741_5e9bd94a63a322604aede7730bb0027f_37015700.pdf
Sus In jos
SPEEDY G.




Mesaje : 48
Data de inscriere : 04/03/2011

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Strategia guvernantilor   Strategia puterii Icon_minitime1Dum 3 Iul 2011 - 14:47

Fiindca la romani nu a fost facuta publica, luati-o de aici : http://www.imf.org/external/np/loi/2011/rou/060911.pdf

Taromul ar trebui sa citeasca mai ales pag. 28 de Norme, care-i priveste direct

Deasemeni si : http://www.imf.org/external/np/sec/pr/2009/pr0986.htm

Vom observa astfel mai lesne inselaciunile si manipularile de care avem parte.
In mod evident totul are o finalitate (foarte rentabila pentru unii) : Urmeaza MAREA PRIVATIZARE declarata si programata pentru 2012. , ocazie cu care "baietii destepti" vor avea ocazia sa-si scoata din belsug parleala.
Cei vanduti ramanem ca deobicei, tot noi.
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Cum se calcă în picioare o Constituţie   Strategia puterii Icon_minitime1Mar 5 Iul 2011 - 0:28

Tertipurile de eludare a legii fundamentale încep să se perfecţioneze
Modificarea Constituţiei devine un subiect din ce în ce mai aprins, culminând cu declaraţia preşedintelui Băsescu că şi-ar da şi doi ani din mandat numai să se revizuiască. Însă ce forţă mai are acum Constituţia se vede din zeflemeaua cu care premierul tratează deciziile Curţii Constituţionale drept „discutabile şi ciudate”, iar preşedintele trimite Parlamentului un proiect de revizuire declarat neconstituţional. Prin acelaşi proiect, se caută şi ac pentru cojocul instanţelor care sancţionează prin hotărâri judecătoreşti legile abuzive.
Haosul legislativ la care s-a ajuns îşi are originea tocmai în încălcarea siste­matică a Constituţiei. Tot mai multe legi referitoare la pensii, salarii sau taxe au devenit atât de încâlcite din cauza procedurilor de eludare a Constituţiei prin care au fost adoptate, încât pare imposibil să mai fie descurcate. Teoretic, Curtea Constituţională ar trebui să-şi impu­nă cuvântul, având rolul de garant al supremaţiei Constitu­ţiei. Practic însă această Curte mai are cel mult un rol onorific deoa­re­ce nicio autoritate pare să nu mai ia în seamă de­ciziile acesteia. Guver­nul Boc a ară­tat de atâtea ori că se poate trece peste deciziile CCR. Mai mul­te legi care au „căzut” la Curte au fost adoptate până la urmă prin di­verse tertipuri. Promovarea unei legi similare imediat după decizia de respingere dată de CCR dublată de asumarea răs­pun­derii a devenit o practică frec­ventă. Salariile profesorilor, pensiile militarilor, interdicţia cumulului pen­siei cu salariile sunt doar câteva exemple în ca­re Gu­vernul a reuşit să treacă peste deciziile Curţii Constituţionale, du­cându-şi planurile legislative la bun sfârşit.
Nici controlul posterior, după pro­­mulgarea legii, nu dă rezultate pentru că doar 20-30% din de­ciziile prin care sunt admise excep­ţiile de neconstituţionalitate au vreo urma­re în schimbarea dispoziţiilor atacate.
Mai nou, Guvernul „se dă” şi la le­gile Parlamentului, modificând prin OUG-uri ceea ce tocmai a adoptat legislativul.
Aceste practici au dus la situaţii fără precedent, şi anume la nenu­mă-rate procese colective în care instan­ţele au încercat să repare abuzurile legislative, restituind salariile profesorilor sau taxele de poluare, împo­trivindu-se recalculării pensiilor mi­litarilor şi alte asemenea. Puterea ju­decătorească devine din ce în ce mai incomodă prin soluţiile pe care le dă în aceste procese, astfel încât preşe­dintele s-a gândit să-i pună bot­niţă modificând Constituţia.

Perfecţionarea tehnicilor de „şuntare” a Constituţiei
Curtea Constituţională poate exer­cita un control anterior (înainte de promulgare) asupra legilor sau un control posterior, după intrarea lor în vigoare. Niciunul dintre aceste controale nu se mai dovedeşte a fi eficient. Când Curtea Constitu­ţio­na­lă pronunţă o decizie prin care de­clară o lege neconstituţională îna­in­te de promulgare, autorităţile se descurcă să fabrice alt act normativ poate şi mai neconstituţional.
Îl trec prin Parlament prin asumarea răs­punderii şi Curţii nu-i mai rămâne decât să mai exercite controale posterioare, dacă o sesizează Avocatul Po­porului, instanţele sau justiţia­bilii, pe calea excepţiei de neconstituţio­nalitate.

Guvernul lasă în vigoare legile neconstituţionale
În privinţa deciziilor luate de CCR în cadrul controlului posterior promulgării legii, situaţia e şi mai jalnică.
Articolul 147 din Constituţie spu­ne că dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efec­te­le juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile con­sta­tate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
Indiferenţa Guvernului şi a Par­la­mentului pentru a asigura pu­ne­rea în acord a legilor cu Constituţia poate fi constatată statistic. Din verificarea făcută de Sfin asupra deci­ziilor de admitere a excepţiilor de neconstituţionalitate pronunţate în 2010, doar 30% au avut drept efect intervenţii ale executivului sau ale legislativului în sensul modificării dispoziţiilor neconstituţionale.
De exemplu, APEC (Asociaţia Pro­fesională a Economiştilor şi Con­tabililor) a semnalat recent o situaţie de acest gen. Art. 257 (2), litera f), din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii spune că dacă un contribuabil are venituri din ceda­rea folosinţei bunurilor şi nu este asi­gurat în sistemul public de pensii, i se percepe o contribuţie lunară de 5,5% care se aplică asupra veniturilor din aceste tranzacţii. În ciuda faptului că există o decizie a Curţii Con­stituţionale (Decizia nr. 1.394 din 26 octombrie 2010) prin care sunt de­clarate neconstituţionale aceste dispoziţii, CNAS continuă să pretindă această taxă. Teoretic, potrivit Con­sti­tuţiei, această dispoziţie a încetat să mai fie valabilă în 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Practic, dacă CNAS o percepe în continuare contribuabilului nu-i rămâ­ne decât să dea CNAS în judecată. Deci o nouă sursă de procese la care instanţele devin un pericol.
Alt caz în care se urmăreşte eludarea unei decizii a Curţii Consti­tu­ţionale este aşa numita lege „Big Brother” (Legea Nr. 298 din 18 no­iem­brie 2008 privind reţinerea da­te­lor generate sau prelucrate de fur­nizorii de servicii de comuni­ca­ţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comuni­ca-ţii). Aceas­ta a fost respinsă ca ne­con­stituţională pe motiv că pre­ve­dea în­călcarea dreptului la viaţă pri­vată. Re­cent Ministerul Comuni­ca­ţiilor a supus dezbaterii publice un nou pro­iect legislativ care pre­vede aceleaşi măsuri referitoare la reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, pentru a le pune la dispoziţia autorităţilor în scopul prevenirii unor infracţiuni grave.

Ordonanţa de dezaprobare a legii de aprobare
Constituţia spune că ordonan­ţe­le de urgenţă trebuie aprobate de Par­lament. Însă nici această procedură nu mai reprezintă vreo garan­ţie a corectitudinii. De exemplu, re­cent, legislativul a adoptat Legea 88/ 2011, privind aprobarea Ordo­nan­ţei de urgenţă a Guvernului nr. 59/ 2010 pentru modificarea Legii nr. 571/ 2003 privind Codul fiscal. Le­gea de aprobare dispune însă elimi­na­rea im­pozitelor majorate pe clă­diri şi ma­şini. La şase zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial, pre­mie­rul Boc s-a sesizat şi a anunţat că va men­­ţine aceste impozite şi anul vii­tor, având în pregătire o ordonanţă de urgenţă. Deşi Con­sti­tuţia spune că le­gile sunt cele mai puternice acte normative, în practică acestea sunt spulberate în doi timpi şi trei miş­cări printr-o ordonanţă de urgenţă sau chiar un act normativ inferior.

Deciziile Curţilor Europene nu mai sunt prioritare!
În ceea ce priveşte primordialitatea reglementărilor internaţionale, aceasta poate să aştepte. Constituţia spune că dacă există neconcordanţe între reglementările interna­ţionale, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale. Dovada că Guvernul nu dă doi bani pe această dispo­ziţie din legea fundamentală este taxa auto. Deşi UE a spus clar că această taxă încalcă Art. 110 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Euro­pene, care interzice im­pu­nerea asupra produselor din alte state membre a unor taxe superioare celor ce se aplică produselor interne, Guvernul n-are niciun gând să se alinieze. În schimb, promovează tot felul de proiecte de OUG şi mai nou de lege cu mici schimbări ca să arunce praf în ochi, dar Tratatul tot nu este respectat. Aici însă problema e mai complicată întrucât intervin şi instanţele judecătoreşti care restituie taxele pe bandă rulantă. De aceea, Guvernul s-a hotărât să tragă de timp, pro­movând un proiect de lege de data aceasta care să intre în dezbaterea Parlamentului. Mai mult, în proiectul pentru modificarea Legii 303/2004, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, sunt nişte preve­deri care le interzic judecătorilor să aplice unele decizii CEDO. La art. 99 din proiect se prevede drept abatere disciplinară a judecătorilor „nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale ori a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în
soluţionarea recursurilor în interesul legii”.
Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România arată că, de fapt, „Prin instituirea supremaţiei deciziilor Curţii Constituţionale şi ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii devine imposibilă aplicarea directă şi prioritară a Convenţiei Europene sau a Dreptului Comunitar, atunci când conţin dispoziţii mai favorabile, în detrimentul deciziilor menţionate”.

Sursa:
http://www.sfin.ro/articol_23722/cum_se_calca_in_picioare_o_constitutie.html
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Proiect Statutul Casei Naţionale de Pensii Publice   Strategia puterii Icon_minitime1Mar 27 Sept 2011 - 9:26

Pe site-ul Ministerului muncii s-a publicat proiectul statutului casei de pensii.

În temeiul prevederilor art. 108 din Constituţia României, republicată, şi ale art. 134 alin. (1) din Legea nr. 263/2010privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

ART. 1
Se aprobă Statutul Casei Naţionale de Pensii Publice, prevăzut în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

ART. 2
Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 13/2004 privind aprobarea Statutului Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 56 din 23 ianuarie 2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Accesati adresa de mai jos pentru a citi intregul proiect


http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2011-09-26/2316-articol.html
Sus In jos
Marian Covache

Marian Covache


Mesaje : 951
Data de inscriere : 19/09/2010
Varsta : 67
Localizare : BRAILA

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Inapoi la godin !   Strategia puterii Icon_minitime1Lun 31 Oct 2011 - 22:09

Ai centrală de apartament? Vei plăti o taxă de poluare. Ministrul Mediului: UE va impune taxa din 2013 sau 2015


Prezent la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus că încălzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o soluţie atât de atractivă pentru proprietarii de locuinţe, în special din cauza intenţiei de a impune o taxă de poluare pentru acestea.

"Vă spun că Uniunea Europeană va impune o taxă pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru că şi ele poluează. Şi din acel moment nu ştiu dacă ele vor rămâne o soluţie atât de atractivă", a spus ministrul Mediului.

În cadrul dezbaterii organizate de IPP, care se axează pe problemele administraţiei locale în furnizarea utilităţilor publice, Borbely le-a amintit primarilor prezenţi în sală de situaţia secuilor, "care au insistat să se introducă gazul în zona lor, iar acum se luptă să se debranşeze pentru că au alternative ecologice, cu rumeguş, cu pelete".

"Este, Slavă Domnului!, destul lemn în zonă", a spus Borbely.




Întrebat de moderator ce se întâmplă în zonele în care majoritatea s-a debranşat de la sistemul centralizat, Borbely a răspuns că o soluţie ar fi centralele de bloc, pe combustibili tradiţionali sau pe tehnologii care folosesc energii regenerabile.

DA! CATA STRATEGIE IN CAPETELE SECI ALE GUVERNANTILOR ROMANI. ASTA IN VREMEA CAND CENTRALELE DE APARTAMENTE SUNT SUPER SOFISTICATE IAR GRADUL DE POLUARE ESTE MINIMAL. ADICA NU MAI SUNT , DEOCAMDATA ALTE SOLUTII DE A DIMINUA SI MAI MULT NOXELE EMISE IN ATMOSFERA.


A! poate unii nu stiu ce este GODINUL : GODÍN godinuri, s.n. Sobă de fier (cilindrică) folosită la încălzit.
Sus In jos
Marian Covache

Marian Covache


Mesaje : 951
Data de inscriere : 19/09/2010
Varsta : 67
Localizare : BRAILA

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Marele corupt a fost dezvăluit naţiunii!   Strategia puterii Icon_minitime1Mier 2 Noi 2011 - 12:05


Tara asta, mai bine zis democraţia originală de aici a scăpat de stigmatul de corupţie endemică fără corupţi!
Suntem mândri de acest statut, că nu ne mai poate spune UE sau America sau invazia extraterestră ce stă să se prăvale asupra Pământului că nu pedepsim cum se cuvine pe cei care sug sângele poporului. Putem, dar, purta ecusonul de ţară echilibrată, unde se trăieşte în respectul dreptăţii sociale, al moralei creştine, al purităţii sufletului, al justiţiei democratice, căci Agenţia Naţională de Integritate l-a dat pe mâna Parchetului General pe cel care a murdărit cu necinstea sa imaginea imaculată .
Şi iată-l, coruptul corupţilor, cel care ne face ţara de ruşine, unicul ticălos din cauza căruia suferim acum cu toţii, căci el şi numai el e vinovat că ţara asta a ajuns o ruină


http://www.financiarul.ro/2011/10/28/mafia-politica-poate-respira-inistita-s-a-gasit-marele-tap-ispasitor/
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Lectii de sus pentru justitie!   Strategia puterii Icon_minitime1Vin 4 Noi 2011 - 15:07

Invataturile lui Traian catre fiii Justitiei. Seful statului cere judecatorilor sa se intrebe cand dau castig de cauza bugetarilor de unde ia statul bani ca sa-i plateasca! ”Maine-poimaine veti decide si cine e presedintele Romaniei!”, i-a certat Basescu pe judecatori

http://www.luju.ro/invataturile-lui-traian-catre-fiii-justitiei-seful-statului-cere-judecatorilor-sa-se-intrebe-cand-dau-castig-de-cauza-bugetarilor-de-unde-ia-statul-bani-ca-sa-i-plateasca-maine-poimaine-veti-decide-si-cine-e-presedintele-romaniei-i-a-certat-basescu-pe-jud

Ascultati integral ceea ce ati citit sau ati auzit pe ici pe colo:
Sus In jos
Marian Covache

Marian Covache


Mesaje : 951
Data de inscriere : 19/09/2010
Varsta : 67
Localizare : BRAILA

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Diferenţă dintre Boc şi Papandreou este că Emil nu şi-a anunţat demisia.   Strategia puterii Icon_minitime1Sam 12 Noi 2011 - 8:34

Jeffrey Franks, care conduce Delegatia FMI venita la Bucuresti ieri, a inmanat Comisiei din Camera Deputatilor o lista dureroasa: companiile de stat ce trebuie privatizate de urgenta.

In contextul in care anul viitor vor fi alegeri, bugetul va fi supus la presiuni suplimentare, afirma Franks, motiv pentru care cu atat mai mult Romania trebuie sa scape de povara pierderilor generate de aceste companii de stat.

Iata care sunt companiile ce ar trebui privatizate, la indicatiile FMI:

- Posta Romana
- Tarom

- CFR Electrificare
- Societatea Nationala a Lignitului Oltenia
- Electrica Feroviar
- Hidroelectrica
- Romarm

- Oltchim (propusa pentru management privat)
- Electrica (propusa pentru management privat)
- CFR Marfa
- Cupromin
- Electrica Serv
- Electrica Furnizare Proprie
- Compania Nationala a Huilei Oltenia Hunedoara (cu investitori privati majoritari)
- Petrom (runda a doua)
- Nuclearelectrica
- Distributie Electrica
- Transelectrica
- Transgaz


Chiar nu mai avem voie sa controlam nimic in TARA NOASTRA?
Sus In jos
Adrian
Admin
Adrian


Mesaje : 593
Data de inscriere : 23/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Iasi

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Sedinta publică organizata de Ministerul Muncii   Strategia puterii Icon_minitime1Sam 10 Dec 2011 - 14:10

Având în vedere prevederile proiectului Legii asistenţei sociale, care se află în faza finală a procedurilor de aprobare în Parlamentul României, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a elaborat:
1. Proiectul Legii privind prevenirea şi combaterea riscului de marginalizare socială;

2. Proiectul Legii privind subvenţionarea din fonduri publice a serviciilor sociale acordate de asociaţii, fundaţii şi cultele recunoscute de lege;

3.Proiectul Legii privind asigurarea calităţii în domeniul serviciilor sociale.

Proiectele de lege au fost publicate, în data de 11 noiembrie a.c., pe site-ul Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, la adresa www.mmuncii.ro, împreună cu expunerile de motive, potrivit prevederilor Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.
Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale organizează vineri, 16 decembrie 2011, ora 10, la sediul din str. Dem. I. Dobrescu nr. 2, etaj 2, camera 205, şedinţa publică de dezbatere a proiectelor de lege, cu următoarea ordine de zi:


  • prezentarea proiectelor de acte normative;
  • prezentarea şi discutarea observaţiilor şi propunerilor referitoare la proiectele de acte normative.
La şedinţa publică ce va avea loc în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale pentru dezbaterea publică a proiectului de act normativ au acces instituţiile publice, organizaţiile civice, precum şi orice persoane interesate.

Persoana de contact, în vederea confirmării participării la şedinţa publică, este Andra CĂLIN, Direcţia Politici Publice şi Comunicare, tel.:021/313.8764 sau e-mail: dezbateri@mmuncii.ro.

Sursa:
http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2011-12-09/2413-articol.html
Sus In jos
Felix




Mesaje : 65
Data de inscriere : 22/05/2010

Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Oare ne vom lasa din nou amagiti?   Strategia puterii Icon_minitime1Dum 11 Mar 2012 - 19:16

Sus In jos
Continut sponsorizat





Strategia puterii Empty
MesajSubiect: Re: Strategia puterii   Strategia puterii Icon_minitime1

Sus In jos
 
Strategia puterii
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ANAP :: Discutii diverse-
Mergi direct la: